Konjeniška zveza Slovenije

Equestrian Federation of Slovenia

Prva stran    |    KZS    |    Novice Sklepi UO    |    Pravilniki in publikacije    |    Discipline    |    Tekmovanja SKA    |    Koledar    |    Kontakt

KZS

Konjeniška zveza Slovenije Sklepi UO 300 otrok na konja Klubi - člani KZS Registrirani tekmovalci in konji Strokovni kadri z licenco KZS Cenik gradiv in storitev Uporabni spletni naslovi

Konjeniška zveza Slovenije

Celovška 25

Tel.: +386-1-434 72 65 , +386-1-434 72 64

Fax: +386-1-434 72 65

E-pošta: kzs@konj-zveza.si

TRR: 03100-1001904952 pri SKB banki

Uradne ure v pisarni so od ponedeljka do petka od 9:00 do 13:00.

Konjeniška zveza Slovenije - KZS je strokovna športna organizacija, ki združuje konjeniške klube, društva in rejska združenja ter turistične kmetije s konjeniško dejavnostjo.

Konjeniška zveza Slovenije je bila ustanovljena leta 1947 in od tedaj dalje nepretrgoma deluje na področju konjeniškega športa v Sloveniji.

Do leta 1991 je Konjeniška zveza Slovenije delovala v okviru Konjeniške zveze Jugoslavije, z odcepitvijo leta 1991 pa se je kot samostojna včlanila v Mednarodno konjeniško zvezo (Federation Equestre Internationale – FEI) s sedežem v Lausanne. Leta 2010 se je Konjeniška zveza Slovenije včlanila tudi v Evropsko konjeniško zvezo s sedežem v Bruslju (European Equestrian Federation – EEF). Konjeniška zveza Slovenije je tudi članica Olimpijskega komiteja Slovenije – OKS.